Su'esu'e le Tulaga Lelei o Poe Silika mo Ituaiga Laulu Eseese

Su'esu'e le Tulaga Lelei o Poe Silika mo Ituaiga Laulu Eseese

Punavai Ata:pexels

Poe silikiua maua le lauiloa taua i le malo o le tausiga o lauulu.O lenei blog e faʻamoemoe e suʻesuʻe i le faitau afemanuia o apulou silikamo ituaiga lauulu eseese.E mafai e le aufaitau ona faʻamoemoe e faʻaalia mea lilo i tua atu o le auala e fesoasoani ai nei mea faʻalelei i le faatumauina o le soifua maloloina ma le manaia o loka.Malamalama i le taua o lepuipuiga o lauuluma o le tausiga e taua tele i le lalolagi televave i aso nei lea e mafai e mea tau le siosiomaga ona afaina ai a tatou manoa taua.

Fa'amanuiaga lautele ole Poe Silika

Pe a mafaufau i lemanuia o se pulou silika, e le mafai e se tasi ona le amanaiaina ona tulaga lelei i le tausiga o lauulu.Se'i o tatou su'esu'e pe fa'afefea ona fa'afou e lenei mea fa'alelei lau laulu masani.

Puipuiga mai Frizz

E taua tele le sao o pulou silikafa'aitiitia le ga'o fulafulama abrasion lauulu.E ala i le ofuina o se pulou silika, e mafai ai e tagata taʻitoʻatasi ona faʻamavae i lauulu le mautonu ma faʻafeiloaʻi loka lamolemole, sili atu ona faʻaogaina.O le pa'i malie o le ie e mautinoa ai le tumau pea o lou lauulu, tusa lava pe uma se malologa i le po.

Auala e Fa'aitiitia ai Feese'esea'iga

O mea faanatura o le silika e aoga tele i le faʻaitiitia o feteʻenaʻiga i luga o lau lauulu.O lenei fa'aitiitiga o fete'ena'iga e fa'aliliuina i le fa'aitiitia o la'au ma nonoa, fa'asaoina le fa'amaoni o lau lauulu a'o e moe filemu.

Fa'atumauina I'uga Laulu lamolemole

Faatasi ai ma se pulou silika o loʻo faʻapipiʻi ai ou loka, e mafai ona e ala aʻe i se mane silika-lamolemole i taeao uma.Fa'atofa i taeao faigata o tauivi ma le laulu lalaga;nai lo lena, ia opogi le malu o le silika e tuuina atu i ou ofu talaloa e aunoa ma se taumafaiga.

Taofi Susū

O se tasi o uiga iloga o se pulou silika o lona gafatiataofi le susumataalia.O lenei mea totino faʻanatura e faʻamautinoa ai e tumau pea lou lauulu i le po atoa, e puipuia ai le mago ma le gau.

O Meatotino Faanatura o Silika

O uiga fa'anatura o le silika ua avea ai ma filifiliga lelei mo le fa'atumauina o lauulu maloloina.O lona malosi e teu ai le susu e tausia ai lau loka e fafaga ma faʻalelei, faʻaleleia le soifua maloloina atoa o lauulu mai aʻa i le pito.

Puipuia o le mago ma le gau

E ala i le ufiufi o lau lauulu i se pona silika, e te faia ai se pa puipui mai mea tau le siosiomaga e fesoasoani i le mago ma le gau.O ou manoa e puipuia mai le afaina, e mafai ai ona latou olaola ma olaola e aunoa ma le faalavelaveina.

Aotelega Soifua Maloloina Laulu

O le taliaina o le fa'aogaina o se pulou silika e fa'aliliuina i se fa'afaigaluegaina i laumanuia o lauulu.O faʻamanuiaga e faʻalautele atu i tua atu o mea faʻapitoa, faʻataʻitaʻi i le malo o le tausiga atoa mo au loka taua.

Fa'aitiitiga Fa'ai'uga

Fa'atofa i pito vaelua ma le fesoasoani o se pulou silika.O le pa'i malie o lenei ie matagofie e fa'aitiitia ai le fa'aleagaina i le umi o lou lauulu, ma fa'amautinoaina o lo'o tumau pea le malosi ma le fa'aleleia o manoa ta'itasi.

Fa'aleleia le Iila Laulu

O le siliki e iai se malosi e le mafaatusalia e faʻaleleia ai le susulu masani o au loka.E ala i le fa'aofiina o se pulou silika i au masani i po, e le na'o lou puipuia o lou lauulu;o lo'o e fa'aeaina fo'i lona iila ma le susulu mo tagata uma e fa'amemelo i ai.

Tulaga lelei mo ituaiga lauulu eseese

Fufulu Laulu

E manuia ituaiga lauulu galugalu mai le fa'aogaina o le apulou silikai auala eseese.

Puleaina Frizz

E ala i le faia o se pulou silika, e mafai ai e lauulu galulolo ona fa'atumauina lona lamolemole ma fa'aitiitia lelei le fulafula.

Fa'aleleia o Galu Faanatura

O le paʻi malie o le siliki e fesoasoani e faʻaleleia ai galu masani o lauulu galu, faʻalauiloaina se foliga sili atu ona faʻamalamalamaina ma matagofie.

Laulu Pi'i

E maua ai le tele o mea lelei i le tu'ufa'atasia o se pulou silika i la latou masani i po.

Tausia Fa'auiga Curl

O pulou silika e fesoasoani i le lauulu fa'apolopolo i le fa'asaoina o le fa'auigaina o pupuni, fa'amautinoa o lo'o tumau pea ma fa'asa'o.

Puipuia o Mauga

Faatasi ai ma se pulou silika, o lauulu faaumiumi e maua ai le laititi o lavelave, e mafai ai ona le faʻalavelave le faʻaogaina ma le tausiga.

Laulu u'u

O ituaiga lauulu lauulu e maua ni faʻamanuiaga mataʻina pe a faʻaaogaina apulou silikamo latou tausiga i le po.

Faʻaitiitia le gau

O le pa puipui na faia e le pona siliki e faʻaitiitia ai le gau o lauulu faʻafefe, faʻamalosia ai le soifua maloloina o manoa atoa.

Taofi le Susū

O mea e teu ai le susu o le silika e sili ona aoga mo lauulu lauulu, faʻamautinoaina le maualuga o le faʻamamaina o le faʻamamaina i le po atoa.

Laulu Sa'o

Pe a iloiloinalauulu sa'o, o le lelei o le apulou silikafa'alautele i tua atu o le fa'amoemoe.Su'esu'e pe fa'afefea ona suia e lenei mea fa'alelei fa'alelei lau faiga masani o le tausiga o lauulu.

Puipuia le Gaua

  • Mi'omia le tele o suau'u ma sebum, fa'atumauina se siosiomaga paleni o le ulu.
  • Faʻamautinoa o loʻo tumau pea le fou ma mama o lauulu mo se taimi umi.
  • Fa'ateleina le soifua maloloina o lauulu e ala i le taofia o le fa'atupuina o ga'o.

Tausia le Volume

  • Faʻasaoina le voluma masani o lauulu saʻo, faʻaleleia lona foliga atoa.
  • Lagolago le leo umi umi i le aso atoa e aunoa ma le pa'u mafolafola.
  • Puipuia mai le fa'amafola i le taimi o le moe, e mafai ai ona e ala i luga ma loka voluminous.

Laulu Lelei

Mo i latou e iailauulu lelei, aofia ai apulou silikai totonu o la latou faiga i le po e mafai ona faia mea ofoofogia i le faʻaleleia o le malosi o le lauulu ma le malosi.

Aloese mai mafolafola

  • Siitia manoa lelei, aloese mai le mataupu masani o lauulu mafolafola pe leai se ola.
  • Fausia se pa puipui e tetee atu i le faʻamalosi, faʻamautinoa o le lauulu lelei e tumau pea lona faʻaola masani.
  • E tu'uina atu le lagolago i manoa ma'ale'ale, e taofia ai mai le fa'ase'e pe vaivai.

Faʻaleleia le Malosi o Laulu

  • Faʻamalosia lauulu lelei mai aʻa i le pito, faʻaitiitia le lamatiaga o le gau ma le faʻaleagaina.
  • Faʻaleleia le faʻaleleia o fusi taʻitasi, faʻaleleia le soifua maloloina atoa o lauulu ma le umi o le ola.
  • Fafagaina lauulu lelei ma le susu taua, faʻaleleia lona malosi ma le malosi.

Fa'amanuiaga Fa'aletino o Silika ma Satin

Silika vs. Satin

Silk ma satin o ie matagofie e lua e masani ona faʻaogaina i mea e teu ai lauulu.Malamalama i leeseesega i le iei le va o nei mea e mafai ona fesoasoani i tagata taʻitoʻatasi e faia filifiliga faʻapitoa e faʻavae i luga o latou manaʻoga tulaga ese.

Eseesega i Ie

  • Silikae afua mai i popo a anufe silika, e maua mai ai se alava polotini faanatura e ese le lamolemole.
  • Satini, i le isi itu, o se lalaga mamanu e mafai ona faia mai filo eseese e pei o siliki, polyester, poʻo le nailon.

Aogā o Mea Taʻitasi

  • Silikafa'amanaia mea fa'alenatura e fa'aleleia ai le soifua maloloina o lauulu, e aofia ai le fa'atumauina o le susu ma le fa'aitiitia o fete'ena'iga.
  • Satini, e ui e le pei o le susu-absorbent e pei o le siliki, e ofoina atu se mea vaivai ma siliki e agamalu i ituaiga uma o lauulu.

Puipuia Feeseeseaiga

O fete'ena'iga ose fa'alavelave masani i tua o le fa'aleagaina ma le malepelepe o lauulu.Saili pe faapefeapulou silikasili i le faʻaitiitia o feteʻenaʻiga e puipuia lelei ai au loka taua.

Fa'afefea ona Fa'aitiitiga Fa'atamaia o Laulu Silika

  • I le faia o se mea lamolemole mo lou lauulu e malolo ai,pulou silikafa'aitiitia fe'ese'esea'iga i le taimi o le moe, puipuia le fa'amamafa le mana'omia i au manoa.
  • O lenei fa'aitiitiga o fete'ena'iga e fa'aliliuina i le fa'aitiitia o la'au ma nonoa, e fa'asaoina ai le fa'amaoni o lau lauulu a'o e fiafia i se malologa to'afilemu o le po.

Faatusatusaga ma Isi Mea

  • E le pei o ie masani po'o ie gaosia, o mea masani o le silika e fa'amautinoa ai le laititi o fete'ena'iga i manoa o lau lauulu.
  • Pe a faʻatusatusa i isi mea e pei o le polyester poʻo le nylon, siliki e tu i fafo mo lona gafatia e faʻamautu le susu ma faʻaleleia le soifua maloloina o lauulu.

Tausia o le Soifua Maloloina o Laulu

Faamanuiaga umi o le tuufaatasiapulou silikai au faiga masani i po e faalautele atu i tua atu o taunuuga vave.Su'esu'e pe fa'afefea e lenei mea fa'aoga faigofie ona fa'afouina au faiga mo le tausiga o lauulu mo le sili atu.

Faamanuiaga Tumau

  • O le fa'aoga faifaipea o se pona siliki e mafai ona maua ai le soifua maloloina, sili atu le maufetuuna'i lauulu i le aluga o taimi e ala i le fa'aitiitia o gau ma vaelua pito.
  • O mea e teu ai le susū o le silika e fa'amautinoa ai o lo'o fa'asusu pea lau loka ma fafaga, fa'aolaina ai le malosi ma le susulu umi.

Molimau ma Aafiaga Faaletagata Lava Ia

  • O le to'atele o tagata ua fa'asoa fa'amatalaga lelei ina ua mae'a tu'ufa'atasia pulou silika i a latou faiga masani o le tausiga o lauulu.
  • O molimau e masani ona faʻaalia ai le faʻaleleia atili o le lauulu, susulu, ma le soifua maloloina lautele ona o le faʻaaogaina masani o pulou silika.
  • Fa'ailoa le lelei 'ese'ese o pulou silika mo ituaiga uma o lauulu.
  • Fa'amalosia tagata ta'ito'atasi e talia pulou silika mo le fa'aleleia atili o le tausiga o lauulu.
  • Fa'amamafa le taua o le fa'amuamua o le puipuiga ma le tausiga o lauulu.

Su'esu'e le suiga o aafiaga o pulou silika ile soifua maloloina ma foliga o lou lauulu.Talia lenei mea fa'alelei matagofie e fa'ae'e ai au faiga masani o le tausiga o lauulu i aso uma e aunoa ma se taumafaiga.Fa'amuamua le ola umi ma le malosi o au loka e ala i le tu'ufa'atasia o ponai siliki i au masani i le po.

 


Taimi meli: Iuni-19-2024

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou