E mafai ona e feulaina lauulu mago ma se pulou silika

E popole i aafiaga ofa'amago lauulu?Saili le togafiti fa'ataulāitu aPoe Silika.Fa'ailoa le auala e mafai ai e lenei mea fa'aoga faigofie ona fa'afouina lau masani masani.Mai le fa'aitiitia o le frizz i le fa'aleleia o le soifua maloloina o lauulu, matou te puipuia oe.

Malamalama i pulou silika

Meatotino o le Silika

Siliki, lauiloa i lona lagona matagofie ma le susulu faanatura, e ofoina atu faamanuiaga ofoofogia mo le soifua maloloina o lauulu.Ole mea lamolemole ole ie e fesoasoani ile fa'aitiitia o fe'ese'esea'iga i luga o lau lauulu, puipuia ai le gau ma le vaelua pito.Le pa'i malu osilikafa'amautinoa o lau lauulu e fa'ase'e fa'amalosi i totonu o le pulou, fa'atumauina lona susulu masani ma le malu.

  • O mea e susū ai le silika e fa'asusu ai lou lauulu e aunoa ma le aveesea o suauu taua.
  • O le natura mama o le siliki e mafai ai ona lelei le fa'afefe o le ea, fa'ateleina le fa'agogo vave a'o fa'atumauina le susu.

Fa'amanuiaga ole Silika mo Laulu

O aogā o aPoe Silikafa'alautele i tua atu o sitaili;latou te fesoasoani malosi i le soifua maloloina atoa o lou lauulu.E ala i le filifilia o se pulou silika maualuga e peiFuai o le Ipu moe Silika, o loʻo e teu faʻafaigaluega i se oloa ua mamanuina e faʻaleleia ai lau masani o le tausiga o lauulu.O lenei fa'ailoga a Ausetalia ua ofoina mai ai se pulou silika fa'apitoa e fai mai100% silika silika 19 momme vasega, avanoa i lanu matagofie e valu e fetaui ma lou manaʻo.

  • Fa'aitiitia le fulafula, kinks, cowlicks, ma le le iila lauulu.
  • E maua i lapopo'a eseese e tolu e fa'atatau i ituaiga lauulu eseese.

Faatusatusaga ma Isi Mea

A fa'atusatusa i mea fa'aleaganu'u e pei o le cotton po'o le polyester, o le siliki e tu i fafo o se filifiliga sili mo le fa'asaoina o lou lauulu.E le pei o pulou cotton e mafai ona mitiia le susu mai lou lauulu, e oʻo atu ai i le mago ma ono faʻaleagaina,pulou silikafaatumauina le paleni atoatoa o le faatumauina o le susu ma le puipuiga.

"O le teu faafaigaluegaina o se pulou silika lelei o le teu faafaigaluega i le soifua maloloina umi ma le matagofie o lou lauulu."– Tagata tomai faapitoa tau lauulu

Auala e galue ai pulou silika

Auala e galue ai pulou silika

O le togafiti faataulaitu i tuapulou silikao loʻo taoto i lo latou gafatia e puipui ai lau lauulu mai faʻalavelave faʻalavelave i fafo aʻo lokaina i le susu taua.E ala i le faia o se pupuni i le va o au manoa ma'ale'ale ma ie malō po'o luga, o pulou silika e fa'amautinoa ai o lo'o tumau le puipuia o manoa ta'itasi i le po po'o le taimi o faiga masani.

  • Puipuiga Faasaga i Feeseeseaiga: Puipuia le faʻaleagaina e ala i le tuʻuina atu o se mea lamolemole mo lau lauulu e malolo ai.
  • Taofi Susū: Faʻamaufaʻailoga i le susu e puipuia ai le mago ma faʻaleleia le ola maloloina.

Fufulu-Fa'amago lauulu ma se pulou silika

Fufulu-Fa'amago lauulu ma se pulou silika
Punavai Ata:pexels

Manatu Tomai ma Molimau

Va'aiga a Tomai Fa'apolofesa Fa'a'ulu Laulu

Amy Clark, o se tagata tomai iloga i le tulaga o le tausiga o lauulu, faʻamamafaina le taua o le puipuia o lau lauulu faʻamago fou.Na ia fautua mai o le faʻaaogaina o sepulou silikae mafai ona puipuia le fa'aleagaina a'o e moe, fa'amautinoa o lo'o ola maloloina ma fa'apena lou lauulu.

"E ala i le taofia o loʻu lauulu fou na faʻamago mai le olafa'aleagaina a'o ou moe.Tuu mai aʻu e faamatala atu.”–Amy Clark

Molimau Faasaienisi

O su'esu'ega fa'asaienisi e lagolagoina le aoga o le fa'aogaina o le apulou silikai le taimi o le fa'amamago.O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o pulou silika e fesoasoani i le faatumauina o le susu o lauulu, faʻaitiitia le fulafula, ma puipuia le gau.O le lanu lamolemole o le silika e faʻaitiitia ai feteʻenaʻiga i luga o fusi lauulu, faʻaleleia le soifua maloloina o lauulu.

Manatu Fa'atino

Tufatufaina o le vevela

Pe a fa'amago lou lauulu ile apulou silika, fa'amautinoa le tufatufaina atu o le vevela i lou lauulu atoa.E ala i le fetu'una'i o tulaga vevela i se tulaga feololo, e mafai ona e puipuia au manoa mai le tele o le vevela.O lenei metotia e mafai ai ona faʻamago lelei e aunoa ma le faʻafefeina o le soifua maloloina o lau lauulu.

Tulaga lamatia

A o faʻaaogaina apulou silikae ofoina atu le tele o fa'amanuiaga, e taua le nofouta i tulaga lamatia e ono tula'i mai.O le fa'avevelaina o lau lauulu i le taimi o le fa'amago e mafai ona o'o atu ai i le fa'aleagaina ma le mago.Ina ia faʻaitiitia lenei lamatiaga, mataʻituina pea le vevela ma le umi o le faʻamagoina o le faʻamago e faʻatumauina ai le soifua maloloina ma le olaola o lauulu.

Fa'ata'ita'iga Sili mo le Fa'aaogāina o le Ipu Silika A'o Fa'amago

Saunia Lou Laulu

Fa'agogo ile Ea ile Malo Susū

Amata i le fa'ataga o lau lauulu e mago fa'anatura se'ia o'o i se tulaga susū teisi.O lenei metotia e fesoasoani i le faʻaitiitia o le vevela i le taimi o le faʻamagoina, faʻaleleia atili le soifua maloloina ma sili atu le olaola o lauulu.

Fa'aogaina o le Puipuiga o le Avela

A'o le'i fa'amamago lou lauulu i se pulou silika, ia mautinoa e fa'aoga se mea lelei e puipuia ai le vevela.O lenei laasaga e fai ma talipupuni e tetee atu ai i le tele o le vevela o le vevela, puipuia o lau lauulu mai faʻalavelave faʻaleagaina aʻo tausia lona paleni masani susu.

Fa'amago-Moga

Fa'aaogāina ose Fa'asa'oga Maualalo Avela

Filifili mo se fa'amalo maualalo le vevela i luga o lau fa'amago fa'agogo pe a fa'aaoga se pulou silika.O lenei faiga agamalu e puipuia ai le vevela ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o lau lauulu, faʻamautinoa o loʻo tumau pea le soifua maloloina ma le susulu o lau lauulu.

Faʻamautinoa e Faʻamago

Ina ia ausia taunuuga sili ona lelei pe a faʻagogo i se pulou silika, taulaʻi i le faʻamautinoa e faʻamago uma lau lauulu.E ala i le fa'asolo pea o le mea fa'agogo i vaega eseese o lau lauulu, e mafai ona e fa'amautinoaina e maua tutusa le va'aiga o manoa uma ma mago tutusa.

Fa'amanuiaga ma Fa'aletonu

Fa'amanuiaga ma Fa'aletonu
Punavai Ata:tatala

Aotelega o Faamanuiaga

Fa'aitiitia Frizz

Fa'atofa i aso fa'aletonu o lauulu!Faatasi ai ma le apulou silika, e mafai ona e fiafia i lauulu lamolemole, e leai se frizz-free.O le pa'i malie o le silika e fesoasoani i le fa'afefeina o na lele leaga, ma maua ai lou lauulu se foliga fa'aiila ma fa'alelei.

Faʻaleleia le Soifua Maloloina o Laulu

Teufaafaigaluega i se pulou silika e pei o le tuuina atu o lou lauulu aaso spai po uma.O le ie mananaia e fa'aolaina ai le fa'atumauina o le susu, puipuia le gau, ma fa'aleleia atili ai le soifua maloloina o au loka.Ala i luga i le soifua maloloina, susulu lauulu i taeao uma!

Fa'aletonu e ono tula'i mai

Fa'aalu Taimi

E ui o le aoga o le faʻaaogaina o se pulou silika e le mafai ona faʻafitia, e taua le faʻaalia o le faʻapipiʻiina o lenei laasaga i lau masani e ono manaʻomia ai se taimi faaopoopo.Ae ui i lea, o taunuuga e aoga tele le faʻafaigaluegaina o ni nai minute faaopoopo i lau faʻatonuga i aso taitasi.

E ono Ova le vevela

E pei lava o soʻo se auala vevela, e iai le lamatiaga o le vevela pe a faʻagogo lou lauulu ma se pulou silika.E taua tele le mata'ituina o le vevela ma le umi ma le fa'aeteete ina ia 'alofia le fa'aleagaina o au manoa.Manatua, o le fa'alelei o le ki lea i le ausiaina o taunuuga matagofie e aunoa ma le faʻafefeina o le soifua maloloina o lou lauulu.

Fautuaga Fa'atino mo le Aufaitau

Filifilia o le Ipu Silika Sa'o

Fa'ailoga Tulaga

  • Vaavaai mo pulou siliki e ofoina atu se lagona matagofie ma le susulu masani.
  • Filifili mo pulou e faʻaitiitia ai feteʻenaʻiga i luga o lau lauulu, puipuia le gau ma vaeluaina pito.
  • Filifili pulou silika mama e mafai ai ona lelei le tafe o le ea, faʻateleina le faʻamagoina vave aʻo tumau le susu.

Toe faamanatu mea ofoofogia o le faʻaaogaina apulou silikaa'o fa'amago lou lauulu.Talia le faʻaitiitia o le frizz ma faʻaleleia le soifua maloloina o lauulu e sau ma lenei faʻaopoopoga faigofie i lau masani.Talia le lu'i ma molimauina le suiga i le viia o lou lauulu.Faasoa atu ou aafiaga po o fesili i lalo;se'i o tatou amata fa'atasi i lenei malaga aga'i atu i aso soifua maloloina ma fiafia!

 


Taimi meli: Iuni-24-2024

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou